Logo, folder og yogakort – Yoga for Alle

Dorte Eifer fra Center for Oligofrenipsykiatri har udviklet et yogaprogram for mennesker med udviklingshandikap. Det blev til et logo, en folder og et sæt med 30 yogakort med fotos og illustrationer.

Kortene henvender sig til alle, der har lyst til at lave yoga ud fra et princip om tilgængelighed.

Kortene viser stillinger, der kan laves i flere variationer, eksempelvis siddende på en stol eller stående og kan derfor bruges af ældre, der har skavanker i knæ, hofter, skuldre eller andre steder og af andre, der har et fysisk handicap eller en fysisk funktionsnedsættelse.

Kortene har enkle, tydelige forklaringer på øvelserne og kan derfor bruges af pædagogisk og sundhedsfagligt personale med interesse for yoga, som ønsker at lave yoga med en gruppe borgere med udviklingshandicap. Kortene kan også bruges på egen hånd af mennesker med udviklingshandicap.

Den ene side af kortene viser stillingen, som den traditionelt laves for de deltagere, der har fuld bevægelighed, mens den anden side af kortene viser variationer af stillingen, hvor tilgængelighed er tænkt ind i udførelsen, ofte i form af hjælperekvisitter som stol, blok eller støtte fra væg, enten i en siddende eller stående stilling.

Fotograf: Hanne Engelstoft

Yogakortene kan købes her